Ministrul Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan, precizează că niciun șofer care și-a lipit abțibiluri, în semn de protest față de scumpirea carburanților, nu va fi amendat! Asta deși, sâmbăta trecută, un șofer a fost sancționat cu 300 de lei pentru că și-a lipit pe lunetă un abțibild cu inscripția ”Eu sunt împotriva majorării prețurilor la carburanți”, scriea realitatea.md

Și premierul Pavel Filip a declarat că astfel de cazuri „umbresc” toate eforturile depuse de către conducere pentru a reforma Ministerul Afacerilor Interne. Filip a cerut lui Alexandru Jizdan să examineze acest caz și să vină cu informații, menționând că „nimeni nu a anulat libertatea de exprimare în Republica Moldova”, scrie Bani.md.

„Este inacceptabilă abordarea. Cazul va fi examinat și urmează a fi depistate circumstanțele. Am fost informat imediat despre acest caz. Ca și exprimare liberă îl consider unul nepermis”, a declarat Alexandru Jizdan.

Link filmare video cu amendarea șoferului. 

Ministrul a insistat pe ideea că nimeni din șoferii care au astfel de abțibilduri nu vor fi pedepsiți.

Deja este dispusă de către MAI o anchetă și vom examina foarte atent. Vreau să dau asigurări că este un caz unitar și nu există nicio indicație de a pedepsi oamenii care și-au pus astfel de abțibilduri pe mașinile lor. Mai mult, noi discutăm cu oamenii care protestează. Nu văd nici un motiv și nici legislația nu prevede pedepsirea oamenilor pentru așa ceva. În funcție de situație o să solicit INP să vină cu unele precizări asupra acestui caz”, a menționat Jizdan.

Prim-ministrul Pavel Filip

„Iată un polițist trebuie să zădărnicească acest efort al cabinetului de miniștri și a echipei de conducere de la MAI. Nimeni nu a anulat libertatea de exprimare în Republica Moldova. Pentru că cineva vrea să fie deosebit, trebuie să arunce această umbră peste Guvern. Rugămintea mea este să examinați acest caz, cum s-a întâmplat, de ce a avut loc, măsurile care s-au luat și să ne informați, nu doar pe mine, dar și pe colegi”, s-a adresat Prim-ministrul către ministrul Alexandru Jizdan.

Un șofer de taxi din Chișinău a fost amendat sâmbătă pentru că și-a încleiat pe luneta mașinii un abțibild cu inscripția ”Eu sunt împotriva majorării prețurilor la carburanți”.

Comentarii