Compania Ford a anunțat recent o noutate majoră valabilă pentru gama de modele din Statele Unite, care vizează și pick-up-ul F-150, cea mai vândută mașină din lume.

Constructorul american a declarat că, vehiculul va primi și o versiune electrică, pe lângă varianta hybridă care a fost deja anunțată pentru anul 2020. 

„Vom electrifica F-150 cu versiune electrică și hibridă”, a declarat Jim Farley, directorul pentru piețe globale al celor de la Ford.

Reprezentanții Ford nu au anunțat încă data lansării versiunii electrice a lui F-150. Cu toate acestea, pick-up-ul va primi o nouă generație deja în anul 2022 sau cel târziu în 2023. Prin urmare, este foarte posibil ca versiunea electrică să-și facă apariția la scurt timp după prezentarea noii generații.

Anterior, Ford a dezvăluit că versiunea hibridă a lui F-150 va fi comercializată în America de Nord și Orientul Mijlociu, în timp ce producția va fi realizată la uzina Dearborn din statul american Michigan. Potrivit primelor informații furnizate de Ford, versiunea hibridă vă oferă o capacitate de tractare și încărcare „puternică” și va funcționa și ca un generator mobil.

Comentarii