Nu e loc de glumă cu chinezii ăştia. Mai ales cu cei mai ambiţioşi dintre ei, care şi-au pus drept scop să şlefuiască din luciul celor mai exotice şi mai rapide supercaruri din lume, LaFerrari, P1 sau 918 Spyder. De la britanici aflăm că o oarecare companie din China, pe nume NextEV, va prezenta un hypercar capabil să detroneze liderii acestui segment!

Din culisele companiei aflăm detalii despre automobil capabil să livreze roţilor un megawatt de cai putere, adică 1360 de CP, colectaţi din două surse, un motor pe benzină şi unul (sau mai multe) electrice. Etapa de design este aproape finisată, iar în curând se va trece şi la pregătirile pentru construcţia primului prototip de teste. Chiar dacă este greu de imaginat că vom vedea inscripţia Made in China pe o maşină atât de performantă, aflaţi că inginerii angajaţi la NextEV au suficientă experienţă în spate pentru a reuşi un produs fabulos.

Debutul hypercarului va avea loc „undeva în Europa”, chiar în acest an 2016, iar preţul aproximativ al acestuia se ridică la circa 1.4 milioane de dolari.

Comentarii