Brand-ul chinez BAIC, care este parte a holdingului de stat Beijing Automotive Industry Holding Corporation, a prezentat la Salonul Auto de la Beijing offroader-ul cu șase roți BJ80 6X6, care seamănă izbitor cu Mercedes-Benz G63 AMG 6X6.

Spre deosebire de modelul original proiectat de nemți, Gelandewagen-ul chinez este echipat cu un tren de propulsie hybrid, alcătuit dintr-un benzinar turbo marca Saab de 2.3 litri volum, care dezvoltă 250 de cai putere și 350 Nm cuplu motor. Propulsorul poate fi cuplat la alegerea clienților, cu o cutie manuală cu șase viteze sau la o cutie automată cu șase rapoarte. Partea electrică a acestui tren de propulsie hybrid, este reprezentată de două motoare instalate pe a treia axă a vehiculului.

În lista dotărilor lui BAIC BJ80 6X6, se includ barele față-spate confecționate dintr-un material dur cu troliu integrat, un bloc suplimentar de lumini LED, un portbagaj pentru expediții instalat pe acoperiș și vare de protecție.

Ținem să menționăm că modelul original de pe care a fost plagiat acest vehicul, este Mercedes-Benz G63 AMG 6X6, dotat din uzină cu un motor V8 Bi-turbo de 5.5 litri volum, capabil să livreze 544 de cai putere și 760 Nm cuplu motor. Pentru o accelerare de la 0 la 100 km/h, monstruosul offroader are nevoie de doar nouă secunde.

Comentarii