La sfârșitul lunii februarie a anului 2018, compania Porsche a anunțat că elimină din ofertele sale versiunile de modele echipate cu motoare diesel. Atunci, surse apropiate constructorului declarau că decizia este doar una temporară și motorizările diesel în curând vor fi reintroduse.

Însă, zvonurile nu s-au adeverit, iar cei de la Porsche, au anunțat oficial că renunță complet și definitiv la modele diesel din gama sa. La fel, aceștia au anunțat că banii vor fi redirecționați spre electrificarea modelelor, în așa fel ca până în anul 2022 investițiile în acest domeniu ar urma să ajungă la 6 miliarde de euro.

„Este și o să rămână o motorizare extrem de importantă. Dar pentru noi, acest tip de propulsor a avut întotdeauna un rol secundar, iar acum am ajuns la concluzia că viitorul nostru nu trebuie să includă motoare diesel”, a declarat Oliver Blume, CEO-ul Porsche.

Constructorul german este deja gata să intre pe piața vehiculelor electrice cu modelul său absolut nou Taycan. Primul model full electric pregătit de Porsche, va fi disponibil începând cu anul 2019, sistemul electric de propulsie pregătit de inginerii germani fiind alcătuit din două motoare capabile să dezvolte în total 440 kW, adică echivalentul a 600 CP. Accelerația de la 0-100 km/h va avea loc în mai puțin de 3.5 secunde, iar pentru exercițiul 0-200 km/h EV-ul ar avea nevoie de mai puțin de 12 secunde. Porsche anunță că autonomia modelului Taycan va fi de circa 500 de kilometri, aceasta însă fiind calculată pe baza vechiului standard NEDC, ceea ce înseamnă că valoarea reală va fi undeva de 350-400 de kilometri.

Comentarii