Primul SUV Bentley are acum „onoarea” de a fi şi primul Bentley cu motorizare diesel. Una peste alta avem o premieră dublă cu un Bentley Bentayga echipat cu unitatea V8 de 4.0 litri pe motorină, preluată de pe vârful de gamă Audi SQ7 TDI. Confirmarea vine direct de la sursă, chiar de la inginerii din Crewe, citaţi de motor1.com.

Pentru a spori credibilitatea afirmaţiilor vă oferim o galerie de poze cu maşina surprinsă în teste. Plăcuţele de înmatriculare ale SUV-ului au fost verificate ulterior în baza de date DLVA (Driver and Vehicle Licensing Agency) din Marea Britanie, de unde s-a aflat că maşina are sub capotă un motor de 3.956 cmc volum total, fapt care confirmă că este V8-ul de 4.0 litri de la Audi SQ7.  De ce anume diesel şi nu benzină? Deoarece V8-ul TFSI are un volum de 3.993 cmc.

În materie de peformanţe, propulsorul pe motorină dezvoltă în jur de 435 cai putere şi circa 900 Nm de cuplu motor, însă sub capota lui Bentayga aceste cifre ar putea creşte esenţial, având în vedere şi preţul cosmic al maşinii în comparaţie cu Audi. Iar dacă SQ7-le, care cântăreşte 2.330 de kilograme poate sprinta de la zero la prima sută în 4.9 secunde, atunci Bentayga este aproape „obligat” să fie mai rapid, pentru a corespunde publicităţii date de britanici ca fiind cel mai rapid SUV din lume.

Dacă Bentley va decide să lanseze noul model, acest lucru ar putea avea loc cel mai probabil în luna octombrie, la Salonul Auto de la Paris, iar asta înseamnă că deja în septembrie ar putea apărea primile informaţii şi poze oficiale.

2017-bentley-bentayga-diesel-spy-photo (1) 2017-bentley-bentayga-diesel-spy-photo (3) 2017-bentley-bentayga-diesel-spy-photo (4) 2017-bentley-bentayga-diesel-spy-photo (5) 2017-bentley-bentayga-diesel-spy-photo (6) 2017-bentley-bentayga-diesel-spy-photo (7) 2017-bentley-bentayga-diesel-spy-photo

 

Comentarii