Problema maşinilor parcate neregulamentar începe să se acutizeze tot mai mult şi în ţara noastră (a se citi capitală), problema fiind în mare parte, lipsa locurilor de parcare. De cele mai multe ori însă şoferii simplu sunt certaţi cu bunul simţ şi preferă să abandoneze maşina oriunde au ei chef, doar „pentru 5 minute”, în loc să caute acel loc de parcare liber.

Sindromul şoferilor leneşi este bine cunosct şi în ţările mai dezvoltate decât Moldova, unde autorităţile operează nu doar cu amenzi, dar şi cu vehicule speciale pentru a-ţi remorca maşina parcată aiurea şi a elibera spaţiul destinat pentru orice altceva numai nu pentru maşina ta. Din nou, mecanismul de evacuare al automobilelor este încă în curs de perfecţionare, aşa cum în procesul de remorcare fiind posibilă deteriorarea maşinii remorcate. Acţiuni care vă daţi bine seama, generează litigii de diferite ordine şi valori.

Cu toate astea, remorcarea şi evacuarea automobilelor parcate neregulamentar prezintă o sursă de venit pentru bugetul local, astfel că autorităţile nu vor renunţa prea curând la acest „business” ci vor căuta metode de îmbunătăţire. Turcii se pare că au identificat o soluţie ingenioasă de a evacua maşina în mai puţin de 60 de secunde. Cum arată asta vedeţi în clipul video de mai jos.

Comentarii