Pentru starea în care se prezintă și pentru că este considerat un adevărat automobil exotic, având sub capotă legendarul motor rotativ de tip Wankel, acest RX-7 este astăzi unul dintre cele mai dorite sportcaruri japoneze.

La numai o zi după ce a fost publicat anunțul de vânzare, deja a colectat zeci de oferte private, iar cea mai mare dintre acestea se ridică la suma de 40.000 de dolari. Sumă care puțini s-ar încumeta să o cheltuie pe o mașină mai veche de 20 de ani. Mai exact, 25, pentru că anul de producție al acestui RX-7 este 1994.

Unitatea de numai 1.3 litri volum livrează punții spate un total de 255 de cai putere și 295 Nm de cuplu motor, prin intermediul unei cutii manuale cu cinci trepte și un diferențial cu alunecare limitată.

Interiorul pare să fie foarte bine păstrat, cu scaune sport tapițate în piele bej, mocheta și preșurile în aceeași nuanță, combinate cu negrul de pe torpedo și panourile de interior, din care răsună boxele sistemului audi Bose.

Exteriorul a fost și el, păstrat intact, iar din minunățiile acelor timpuri se pot enumera farurile escamotabile, jante din aliaj și R16 inch în diametru, eleron portbagaj și trapa cu acționare electrică.

Nu se știe dacă oferta de 40.000 de dolari va fi una finală, așa cum ultimile tendințe arată că mașinile sport japoneze cresc semnificativ în preț.

Comentarii