Pentru Salonul Auto de la Geneva, Dacia anunță mai multe premiere, iar una dintre ele este ediția limitată Ultimate, oferită pe mai multe modele din gama producătorului român de automobile.

Duster, Logan și modelele din familia Stepway, toate vor putea beneficia de acest tratament, numit Ultimate. Însă așa cum Duster-ul este cel mai bine vândut model Dacia, vom vorbi despre deosebirile și îmbunătățirile ce le găsim pe crossoverul românesc. Principalul motiv pentru care ar trebui să te intereseze ediția Ultimate este camera video Multi View, oferită în echiparea standard. O altă deosebire sunt cele două nuanțe de culori pentru caroserie, Fusion Red și Highland Grey, scrie automarket.ro.

Dacia nu a furnizat niciun fel de alte detalii tehnice despre noua ediție limitată, însă a menționat ca aceasta va fi cunoscută sub numele Techroad pe anumite piețe europene, inclusiv Franța, Italia și Marea Britanie.

De altfel, cu numai câteva zile în urmă, publicațiile franceze Daciattitude și L’Argus au publicat o serie imagini și detalii despre ediția limitată Techroad, despre care afirmă că va include câteva noutăți de natură estetică și tehnică. Jantele de 17 inch cu inserții roșii pentru Duster și de 16 inch pentru celelalte modele, sau tapițeria specifică pentru interior sunt doar câteva dintre acestea.

În cazul lui Duster, ediția Ultimate se bazează pe nivelul de echipare Prestige și include în standard camera Multi View (care în mod obișnuit costa 250 de euro), dar și avertizorul pentru unghi mort (care în mod obișnuit este achiziționat separat pentru 200 de euro).

Camera Multi View utilizează patru camere (cea de marșarier, una montată în partea frontală și două integrate în oglinzile laterale) pentru a-i oferi celui de la volan informații importante la rularea în off-road sau în parcările înghesuite. Varianta Dacia a Around View Monitor-ului apărut în Alianță în premieră acum 5 ani pe Nissan Qashqai este însă una simplificată.

De exemplu, software-ul utilizat de Dacia nu „combină” aceste patru imagini pentru a compune o imagine „din elicopter” a mașinii, ci transmite patru imagini individuale accesabile prin meniul simplu și ușor de înțeles de pe display.

În cazul lui Duster, ediția limitată Ultimate va fi disponibilă împreună cu motorul turbo pe benzină de 1.33 litri de 130 CP și 150 CP, dar și cu unitatea diesel Blue dCi de 115 CPîn versiunile 4×2 și 4×4.

Mai multe detalii despre noua ediție limitată Ultimate vor fi disponibile la prezentarea oficială de la Geneva.

Comentarii