Era Daciei Logan începe să apună odată cu cererea tot mai scăzută faţă de modelul de automobil românesc. Astfel, cel mai bine vândut model de maşină al grupului Renault, pierde teren pe bătrânul continent, însă îşi consolidează puterile în afara Europei

Logan-ul s-a răspândit în număr de 125.900 de exemplare, peste tot în afara Bătrânului Continent, în perioada lunilor ianuarie-iunie, înregistrând o creştere cu 4% peste aceeaşi perioadă a anului precedent. La nivel global, Dacia Logan a avut 147.000 de clienţi noi în prima jumătate a anului 2016, ceea ce s-ar traduce printr-o creştere de numai 2.3%. Cu alte cuvinte, 85% din producţia totală a modelului Logan s-a vândut în afara Europei.

Popularitatea berlinei româneşti a scăzut dramatic în ultimii ani, iar fabrica de la Mioveni a asamblat puţin peste 20.000 de unităţi în 2016. Cifră sub nivelul aşteptărilor, mai ales că uzina de la Craiova a asamblat mai multe modele Ford B-Max!

Pentru a redresa situaţia, Dacia va veni cu un facelift dedicat Logan-ului, care va putea fi văzut la Salonul Auto de la Paris.

Comentarii