Până la urmă cineva va ieşi învingător în această cursă. Ce-i drept, cu o diferenţă de timp care ar conta mai mult într-un campionat de turisme. Chiar şi aşa însă, victoria rămâne o victorie, indiferent de circumstanţe.

Bine că şi concurenţii sunt rivali doar în acest test şi doar în ochii fanilor acestor mărci. Asta deoarece, fac parte din segmente diferite, au motoare şi tipuri de tracţiune diferite şi practic se pot întâlni în viaţa reală doar la o cursă de semafor. Iată că mulţumită băieţilor de la cars.co.za, acest rendez-vous a putut avea loc în realitate pe un circuit închis.

Aşadar, în colţul stâng şi cu şorţi albaştri, avem noul BMW M2 Coupe, succesorul lui 1M Coupe şi cel mai compact coupe bavarez care adoptă reţeta clasică a celor de la BMW cu un propulsor de 3.0 litri twin-turbo (370 PS / 365 CP 465 NM) şi tracţiune pe puntea spate. Rivalul său, în şorţi albi se prezntă ca a fi cel mai puternic hatchback din lume, Mercedes-Benz A45 AMG. Acesta este animat de un propulsor de 2.0 litri ce dezvoltă 381 PS (376 CP) şi 475 Nm de cuplu motor, livraţi la toate patru roţi prin intermediul sistemului de tracţiune integrală.

Din ce vedeţi, cel puţin pe foaie, Mercedes-ul are tot necesarul pentru a trece primul linia de finiş. Rămâne de văzut dacă va fi aşa sau nu!

Comentarii