Made in China RED (Macro)

Volkswagen consideră că este doar o chestiune de timp până când va importa în Europa modele produse inițial exclusiv pentru piața din China, scrie automarket.ro. Asta după ce Volvo a declarat că importă pe bătrânul continent, modele S90 produse în China.

China reprezintă una dintre cele mai importante piețe pentru constructori, ca urmare a vânzărilor semnificative în continuă creștere din această țară. În acest context, numeroși constructori lansează modele dezvoltate exclusiv pentru piața din China care sunt produse la uzine locale.

Volkswagen anticipează însă că, în următorii ani, va începe să comercializeze modelele produse în China inclusiv pe piețele din Europa, pe măsură ce vânzările înregistrate în țara asiatică se vor stabiliza, iar clienții europeni vor începe să-și manifeste interesul pentru aceste modele.

„În următorii doi ani veți vedea din partea noastră mașini care se vor vinde doar în China, dar care vor fi dorite și de oameni din alte părți. Mărimea pieței ne permite să venim cu segmentări mai mari comparativ cu regiuni precum Europa și analizăm aducerea modelelor din China în Europa”, a declarat Jürgen Stackmann, directorul de marketing și vânzări al Volkswagen.

În prezent, circa 40% dintre mașinile comercializate de Grupul Volkswagen la nivel global sunt vândute în China. O strategie asemănătoare este anticipată și de Land Rover, chiar dacă în prezent nu există planuri concrete în acest sens.

În primăvara anului trecut, Volvo S90 a devenit primul model produs în China care este exportat în Europa.

Comentarii