În cadrul Salonului Auto de la Geneva, compania BMW a pregătit o zonă specială dedicată modelelor plug-in hybrid. Oaspeții evenimentului au posibilitatea de a admira la standul nemților noile modele:X3 xDrive30e, X5 xDrive45e, Seria 3 în versiunea 330e și Seria 7 în variantele 745e, 745Le și 745Le xDrive.

În ultimii ani, bavarezii sunt tot mai mult implicați în electrificarea modelelor sale și se pare că această tendință va atinge la fel și vehiculele de performanță.

Conform declarațiilor făcute de Robert Irlinger, directorul diviziei BMW i, echipa pe care acesta o conduce discută deja cu reprezentanții diviziei BMW M pentru integrarea sistemelor electrificate pe viitoarele modele de performanță.

„Veți vedea modele electrificate (hybrid, plug-in hybrid, full electric) și în gama M. Desigur, lucrurile se vor dezvolta la un nivel diferit, dar acestea se vor întâmpla. Există o serie de avantaje majore în ceea ce privește introducerea sistemelor electrificate. Spre exemplu, livrarea cuplului are loc instantaneu, iar acest lucru ar urma să îmbunătățească performanțele vehiculelor”, a declarat reprezentantul BMW i.

Comentarii