Compania Citroen este un constructor auto care a decis sp investească în continuare în devoltarea bolizilor destinați curselor de raliuri. Francezii se laudă cu o echipă în cadrul Campionatului Mondial de Raliuri (WRC) și cu faptul că livrează veehicule pentru piloții privați, participanți ai campionatelor regionale și naționale.

Însă, din păcate, producătorul francez ar putea renunța la această practică. Potrivit oficialilor Citroen, compania este dispusă să renunțe la participarea în WRC odată cu finalul seznului viitor în cazul în care FIA nu introduce posibilitatea electrificării modelelor participante la curse.

„Totul se schimbă și nu văd cum, în calitate de constructor, voi putea continua să susțin ceva care nu reflectă nimic din ceea ce se întâmplă în societate”, a declarat Linda Jackson, CEO-ul Citroen.

În prezent, producătorii și FIA discută cu privire la un nou regulament pentru WRC. Acesta ar urma să fie introdus în 2022 și, cu siguranță, va include și o formă de electrificare la nivelul sistemelor de propulsie.

„Știu că există o serie de discuții cu privire la viitorul Campionatului Mondial de Raliuri, iar pentru mine acest lucru este unul foarte important”, a completat oficialul Citroen.

În aceste condiții, rămâne de văzut dacă oficialii Citroen vor lua decizia să renunțe la participarea în WRC la finalul sezonului 2020 și să reintre în competiție în 2022, anul în care FIA anunță adoptarea noului regulament.

Comentarii