Statul Elvețian a interzis înmatriculările unor modele noi Mercedes și Porsche! Decizia privește modelele Vito, Macan și Cayenne ale căror motoare diesel au trucat testele de emisii, potrivit unui anunț al autorităților de transport.

Potrivit autorității “Astra”, această măsură va afecta unele vehicule importate după data de 17 august a anului 2018. Este vorba despre exemplarele Mercedes Vito cu motorul diesel de 1.6 litri volum, Porsche Macan cu motorul diesel de 3.0 litri volum și Porsche Cayenne diesel cu capacitatea cilindrică de 4.2 litri.

Exemplarele deja înmatriculate în Elveția, care posedă aceste motorizări, vor putea rula în continuare pe drumurile publice, dar mai înainte de toate, acestea vor primi un “retrofit”.

Grupul Daimler a anunțat oprirea exporturilor pentru modelul Vito după ce autoritățile germane au cerut un recall în luna mai și au oprit înmatriculările. Un purtător de cuvânt al companiei a declarat că 24 de exemplare Mercedes Vito sunt afectate de măsura luată de autoritățile din Elveția.

Comentarii