Consiliul Mondial al FIA a aprobat pe parcursul acestei săptămâni, planurile pentru o nouă schimbare a regulamentului în Formula 1, care se va aplica începând cu sezonul 2019.

Astfel, conform schimbărilor în regulament, pilotul care va stabili cel mai bun timp într-o cursă va primi un punct în clasamentul general. Totuși, regula se va aplica doar în cazul piloților care termină pe unul dintre primele 10 locuri în cursă, cu scopul de a evita situațiile în care un pilot din spatele plutonului intră la boxe în finalul cursei special pentru a obține cel mai bun timp.

Pentru a intra în vigoare, noua regulă are nevoie de un vot electronic în cadrul Comisiei Formulei 1 pentru a fi inclusă în Regulamentul Sportiv al competiției.

Formula 1 a mai acordat un punct pentru cel mai bun timp în primii 10 ani de existență, în perioada 1950-1959, iar 1958 a fost singurul an când a fost crucial, întrucât Mike Hawthorn a obținut titlul mondial în fața lui Stirling Moss.

Potrivit unor date prezentate de Formula 1, 2008 este singurul sezon de după anul 2000 în care o astfel de regulă ar fi schimbat numele campionului mondial. În acel an, Felipe Massa ar fi reușit să obțină trofeul în fața lui Lewis Hamilton dacă s-ar fi acordat un punct pentru cel mai bun timp în cursă.

Comentarii