De la debutul său mondial şi până astăzi, cel mai mic automobil din gama constructorului italian de automobile Fiat, a reuşit să cucerească peste un milion de clienţi din  toată lumea! Pentru a atinge acest record, Fiat 500 a avut nevoie de opt ani şi patru luni de zile, iar recent, fabrica din Polonia a asamblat maşina cu numărul 1.500.000!

Maşinuţa norocoasă este un Fiat 500, dotat cu un motor de 1.2 litri şi vine dotat în versiunea numită Pop. Compacta a ajunsă la cea de-a doua tinereţe, după un facelift subtil, se poate lăuda cu noi faruri, lumini de zi DRL LED, grila radiatorului redesenată, barele de protecţie restilizate dar şi un posterior ceva mai simpatic înzestrat cu blocuri optice LED.

Interiorul maşinii aduce în atenţie sistemul de infotainment Uconnect care pune la dispoziţia pasagerilor un ecran tactil cu o diagonală de 5 inch, noi tipuri de tapiţerii dar şi un plus de confort graţie materialelor de izolare fonică. Gama de motorizări include două propulsoare pe benzină, unul de 1.2 litri şi 68 cai putere dar şi un propulsor turbo TwinAir, în doi cilindri, de numai 0.9 litri volum, ce devzoltă între 85 şi 105 cai putere în dependenţă de versiunea aleasă. Pentru clienţii care preferă motoarele diesel Fiat pune la dispoziţie unitatea de 1.3 litri MultiJet, capabilă să livreze în jur de 95 de cai putere.

Amintim că Fiat 500 a fost desemnată maşina anului 2008 iar de-a lungul timpului a reuşit să colecteze peste 40 de premii, obţinute la diferite concursuri internaţionale, fapt care sporeşte şi mai mult popularitatea micuţului.

2016-Fiat-500-1.5m-1

Comentarii