În anul 2007, compania Fiat a luat decizia de a relansa modelul 500. De atunci, pe parcursul a 11 ani de producere a acestui model, au fost asamblate circa 2 milioane de unități. Cu această ocazie, constructorul anunță un nou record și o zi de sărbătoare la sediul central situat în orașul Torino.

Exemplarul asamblat cu numărul 2.000.000, este un Fiat 500C Collezione care a fost produs la uzina companiei din Tychy, Polonia. Caroseria modelului aniversar este vopsită în două nuanțe (alb și gri), iar sub capotă se află benzinarul de 0.9 litri volum, care dezvoltă 85 de cai putere și 145 Nm cuplu motor.

Asamblarea lui Fiat 500 la uzina din orașul Tychy a început în anul 2007, atunci când modelul compact italian reintra pe piață. Pe parcursul acestui timp, Fiat a reușit să lanseze 30 de ediții speciale pentru citadinul 500, care se atribuiau brand-ului Fiat și Abarth.

Cea mai recentă ediție specială se numește Collezione, aceasta debutând în cadrul Salonului Auto de la Geneva din acest an. Caroseria acestei variante este disponibilă în trei variații: Primavera (alb și gri), Acquamarina (alb și verde) și Taormina Ivory. Jantele instalate pe compactă au un diametru de 16 inch și au fost dezvoltate special pentru această versiune.

La interior, versiunea Collezione poate fi personalizată în ton cu nuanțele exterioare amintite mai sus. Scaunele, fiind și ele disponibile într-o combinație din două culori.

Începând cu anul 1957, când pentru prima dată a apărut modelul 500, până în prezent, Fiat a reușit să vândă peste 6 milioane de exemplare ale vehiculului.

Comentarii