La Salonul Auto de la Beijing, bavarezii au prezentat prototipul primului său crossover full electric BMW iX3. Modelul de serie se așteaptă să iasă în anul 2020. Acesta urmează să reprezinte primul vehicul al producătorului, din gama automobilelor electrificate de generația a cincea.

Arhitectura folosită pentri iX3 a fost împrumutată de la obișnuitul X3, însă modificată la nivelul șasiului pentru a instala comod toate componentele necesare unui EV. La baza trenului de propulsie al lui iX3, se regăsește sistemul eDrive, care la rândul său este alcătuit dintr-un motor electric, o cutie de viteze și componentele electronice ale transmisiei și o baterie cu o capacitate de stocare mărită.

Puterea motorului electric al lui BMW iX3 este de 272 de cai putere, iar capacitatea bateriei este de 70 kWh. Cu doar o singură alimentare completă, crossoverul poate parcurge circa 400 de kilometri. Sistemul de baterii folosit pentru acest EV, este compatibil cu stațiile de alimentare rapidă de 150 kW , la care poate fi alimentat complet în doar 30 de minute.

La capitolul design, iX3 este aproape identic cu fratele său care folosește motoare tradiționale. Elementele care fac diferența dintre ele sunt: grila radiatorului regândită, care ne a duce aminte de cea prezentată pe conceptul electric BMW i Vision Dynamics, bara față cu grile de aer verticale și un set de jante unice cu un design aerodinamic deosebit.

În conformitate cu planul de dezvoltare și producere a vehiculelor hybrid și full electrice, BMW va scoate 25 de modele absolut noi până în anul 2025. Primul dintre acestea este sportcarul i8 Roadster. În anul 2019, compania va prezenta un MINI pur electric, iar în dată după acesta vor începe vânzările lui iX3.

Comentarii