Constructorul german BMW, testează noul model Seria 2 Gran Coupe pentru a lansa pe piață un concurent potent pentru Mercedes-Benz CLA. Conform unor surse, modelul de clasă compactă, urmează a fi prezentat pe parcursul anului 2019.

Fotografii spioni deja au reușit să surprindă un prototip al berlinei în timpul testelor de iarnă, dar cum și era de așteptat modelul era integral îmbrăcat cu haine de camuflaj.

Dacă ar fi să vorbim despre dimensiunile lui Seria 2 Gran Coupe, acesta se va poziționa între viitorul Seria 1 și actualul Seria 3. Ampatamentul va fi ceva mai generos comparativ cu Seria 1, ceea ce înseamnă că spațiul pentru pasagerii din spate va crește considerabil. Viitorul BMW Seria 2 Gran Coupe va fi produs pe arhitectura UKL (roți motrice față) a grupului german.

Gama de motorizări va fi alcătuită atât din unități pe benzină, cât și cele diesel. Clienții vor avea lposibilitatea de a alege o cutie manuală cu șase trepte, sau o transmisie automată cu opt rapoarte. Versiunile potente ar urma să primească și sistemul de tracțiune integrală xDrive.

Surse apropiate companiei spun că BMW va oferi și o versiune plug-in hybrid derivată din cea a actualului Seria 2 Active Tourer, iar debutului comercial al noului Gran Coupe este planificat către anul 2020.

Comentarii