În anul 2017, la Salonul Auto de la Frankfurt, cei de la BMW au prezentat modelul M8 GTE, gândit pentru cursele de anduranță. Câteva luni mai târziu bavarezii au arătat publicului larg varianta de producție a lui Seria 8 Coupe, iar câteva zile în urmă cu toții am făcut cunoștință cu Seria 8 Cabrio.

Însă cei de la BMW sunt de neoprit și publică primele imagini cu varianta de serie a lui M8 Coupe! Imaginile au fost realizate în timpul testelor petrecute pe circuitul de la Estoril, asta ne dă de înțeles că dezvoltarea modelului este pe ultima sut de metri.

 

Fiind inspirați de versiunea de circuit M8 GTE, inginerii producătorului german au operat o serie de îmbunătățiri la nivelul suspensiei și au reușit să dezvolte un M8 Coupe capabil să ofere performanțe impresionante pe circuit. În funcție de preferințele șoferului, suspensia adaptivă oferă trei setări: Comfort, Sport și Sport Plus. De asemenea, M8 Coupe a primit și un sistem de direcție îmbunătățit cu două moduri de funcționare: Comfort și Sport.

În versiunea standard, noul M8 Coupe oferă un sistem de frâne cu discuri cu diametrul de 395 de mm pe față și 380 de mm pe spate. Clienții vor putea alege și o variantă cu discuri M din carbon-ceramic cu un diametru de 400 de mm pe față.

Tot în standard, BMW va oferi jante din aliaj cu diametrul de 19 inch, dar opțional clienții pot alege jantele de 20 de inch „încălțate” cu anvelope UHP (ultra-high-performance).

BMW M8 Coupe este echipat cu un V8 capabil să ofere după spusele oficialilor mărcii peste 600 de cai putere. Bavarezii nu au anunțat și cuplul motor oferit, dar cel mai probabil, unitatea V8 va produce 750 Nm, valoarea dezvoltată pe M5 și M5 Competition. Resursele benzinarului sunt gestionate de o cutie automată cu 8 rapoarte M Steptronic cu Drivelogic și de un sistem de tracțiune integrală M xDrive, care oferă mai multe moduri de rulare în funcție de dorințele șoferului.

Comentarii