La doar o lună distanț de prezentarea noii generații a monovolumului V-Class, cei de la Mercedes-Benz, dezvăluie la Salonul Auto de la Geneva o versiune 100% electrică de pre-serie. Se preconizează că, varianta electrică se va comercializa începând cu toamna acestui an.

Mercedes-Benz EQV păstrează în mare parte designul noului V-Class, la care se adaugă unele elemente caracteristice modelelor electrice, cum ar fi grila cu inserții cromate și banda luminată LED.

Bara frontală include de asemenea inserții cromate, iar farurile LED au o tentă sportivă, unde se adaugă și jantele din aliaj cu un diametru de 19 inch și o estetică „dinamică”.

La capitolul interior, varianta standard oferă șase locuri și un tratament VIP, însă există și alte configurații care permit transportul echipamentelor sportive voluminoase sau variante cu 7 și 8 locuri.

Versiunea de pre-serie a lui EQV beneficiază de un sistem de propulsie 100% electric cu un motor poziționat pe axul frontal care generează 150 kW, adică echivalentul a 204 CP, însă germanii nu menționează valoarea cuplului maxim. În schimb, cunoaștem că viteza maximă este limitată la 160 km/h;

Bateria Li-Ion are o capapcitate de 100 kWh și oferă o autonomie maximă de 400 de kilometri, conform ciclului WLTP. Aceasta poate fi încărcată la un wallbox Mercedes-Benz disponibil inclusiv ca soluție casnică, dar și la stații de încărcare rapidă, caz în care acumulatorul are nevoie de numai 15 minute pentru o încărcare cu care să parcurgă 100 de kilometri.

Comentarii