Încă în anul 2013, arabii au anunțat că vor lansa pe piață un supercar revoluționar cu 5.000 de cai putere sub capotă! De la prima apariție a extremului Devel Sixteen și până în ziua de azi au trecut mai bine de cinci ani, însă supercarul așa și nu a mai fost văzut pe străzi sau circuit.

Motivele care stau la baza respectivei situații sunt o necunoscută totală pentru întreaga planetă dar, chiar și așa, proiectul companiei din Orientul Mijlociu pare să se bucure de întreaga încredere a clienților. Sau, cel puțin, așa reiese din ultima declarație pentru presă a lui Majid Al Attar, unul dintre fondatori.

Potrivit unor oficiali ai producătorului Devel, există deja o listă de așteptare de doi ani pentru extremul Sixteen. Nu oricine cu bani va avea însă șansa de a deveni fericitul proprietar al bolidului de 5.000 CP.

„Suntem selectivi în privința clienților. Mașina alege cumparatorii și nu invers”, a precizat acesta pentru publicația CoolHunting.

Despre proiectul companiei din Orientul Mijlociu se cunoaște încă de la sfârșitul lui 2017 că va fi oferit în trei versiuni diferite. Cele două variante cu drept de circulatie pe drumurile publice vor găzdui în compartimentul motor o unitate V8 cu două turbine, capabilă să producă undeva în jurul la 2.000 sau 3.000 de cai putere.

În configurația de top, care nu este street legal, extremul Devel Sixteen promite un benzinar cvadri-turbo cu 16 cilindri și capacitatea de 12.3 litri volum, o configurație suficientă pentru 5.000 CP. Dacă inginerii din spatele mașinii de origine arabă au calculat corect, supercarul fi capabil de o viteză maximă care va depași pragul de 500 km/h!

Comentarii