Compania Mercedes a publicat recent imagini și detalii despre noul A-Class sedan în varianta cu ampatamentul mărit, construită în special pentru piața chineză. Modelul se va asambla la uzina pe care Mercedes o  împarte cu BAIC Motor. Nemții planifică startul vânzărilor acestui A-Class, către al doua jumătate a anului 2018.

Din punct de vedere stilistic, A-Class în caroseria sedan, nu se diferă de varianta hatchback. Designul modelului respectă conceptul Sensual Purity, care presupune renunțarea la excesul de detalii și linii atât la interior cât și la exterior. Totodată aceste uimește prin dimensiunile sale deloc modeste. Lungimea acestei variante de A-Class numără 4.609 mm, lățimea 1.796 mm și înălțimea 1.460 de milimetri. Ampatamentul sedanului este cu 60 de milimetri mai mare decât cel al hatchback-ului, măsurând 2.789 de milimetri.

În momentul prezentării, gama de motoare oferite va fi alcătuită dintr-un motor de 1,33 litri volum prezent în două variante de putere, prima forțată să ofere 136 CP iar a doua 163 CP. La fel va fi propus și o modificare echipată cu o unitate de 2.0 litri volum, care dezvoltă 190 de cai putere. Absolut toate motoarele vor putea fi cuplate doar la o cutie robotizată cu șapte trepte și dublu ambreiaj.

Lista dotărilor va cupride opțiuni precum sistemul multimedia MBUX cu funcția comenzilor vocale, ambience lighting, un sistem de navigație cu realitate augumentată și un ceas de bord digital.

Comentarii