Compania Rida Holding cu sediul în orașul Nijnii Novgorod, Rusia, a prezentat publicului larg blindata pe care a numit-o Buran. Vehiculul este construit la baza camionului GAZ-3308 ”Sadko” și de alte blindate se deosebește printr-o arhitectură modulară, respectiv oferind o gamă largă de variații.

La dorința clientului Buran poate fi echipat cu o capsulă blindată cu șase portiere, sau poate oferi o benă din spate și o cabină dublă în partea din față. Luând în considerare că popularitatea mașinilor blindate a crescut în ultimii ani, Buran poate capta interesul nu doar armatei rusești ci și clienților de peste hotare.

Conform informațiilor oferite de publicația Drom, vehiculul blindat este echipat cu un propulsor turbo-diesel de 4.4 litri volum ЯМЗ-534, care cuplat la o cutie mecanică cu cinci viteze, livrează 153 de cai putere și 670 Nm cuplu motor. Cu un rezervor alimentat, Buran este capabil să ofere o autonomie de circa 1.400 de kilometri, consumul mediu de carburant fiind de 15 litri la 100km.

Comentarii