Compania Toyota a postat recent pe contul său de Facebook, o imagine teaser a unui nou sportcar. Numele acestuia nu este făcut public, însă în descrierea pozei se spune că ” legenda revine”. Se pare că este vorba despre noua generaţie a modelului Supra, care va fi prezentat la Salonul Auto de la Geneva, dar până când nu este clar dacă acesta va fi doar un concept sau un model produs în serie.

Precizăm că niponii de la Toyota proiectează noua Supra în parteneriat cu compania BMW, care la rândul său va construi versiunea proprie a acestui automobil, ce se va numi Z5. Ambele sportcaruri vor fi construite pe aceeaşi platformă, dar se vor diferenţia prin design, setări ale suspensiei şi gamă de motoare. Unii jurnalişti presupun chiar, că noua Supra va putea avea şi o versiune hybrid, ce va folosi un benzinar turbo, tracţiune integrală şi o cutie robotizată.

Nemţii şi japonezii au început să lucreze asupra unui model comun în anul 2013. Pe lângă acesta, cele două companii lucrează asupra unui nou propulsor care ar folosi tehnologia Fuel cell.

Se aşteaptă ca noile supercaruri să fie asamblate la uzina Magna din Austria deja începând cu acest an.

THE LEGEND RETURNSAt the 2018 Geneva Motor Show, a modern racing concept signals Toyota’s commitment to bring back to market its most iconic sports car. Get the full scoop on March 6th at 3:45 a.m. EST

Опубликовано Toyota USA 12 февраля 2018 г.

Comentarii