Hyundai a expus astăzi noul său model de competiţie pentru sezonul 2014 al Campionatului Mondial de Raliuri. Modelul de competiţie debutează în aceeaşi zi cu anunţul privind înfiinţarea unei divizii de performanţă a mărcii Hyundai.

Divizia de performanţă de la Hyundai se va numi ”N”, de la prima literă a oraşului în care Hyundai îşi are sediul central, Namyang. Primul model care va purta denumirea N este chiar modelul de competiţie, deşi reprezentanţii Hyundai nu au specificat dacă vor aplica particula ”N” în denumirea clasică a modelului, cum a făcut Volkswagen cu Polo R WRC, sau dacă vor aplica soluţia celor de la BMW şi vor pune litera aferentă diviziei sportive în locul literei ”i” din numele fiecărui model din gamă.

hyundai_performance_n_brand

Divizia de performanţă de la Hyundai este creată pentru a obţine volume suplimentare pe toate pieţele pe care activează marca din Coreea de Sud şi pentru a dezvolta imaginea producătorului din Namyang. Ținem să vă aducem la cunoștință că Hyundai a inaugurat în 2013 și un centru de testare la Nurburgring, care va fi implicat puternic atât în dezvoltarea modelelor de volum, cât şi în dezvoltarea modelelor de performanţă.

Comentarii