Norvegienii au plasat 20.000 de comenzi pentru noul Hyundai Kona Electric, însă constructorul sud-coreean va putea face față doar cu 2.500 de unități pentru țara nordică în acest an.
Norvegia defapt este țara europeană în care se comercializează cele mai multe mașini electrice, cu aproape 9.700 de EV-uri vândute în primele 3 luni ale anului 2018, ca urmare a numeroaselor facilități fiscale acordate de statul nordic.

Ei bine, nu este o surpriză că lansarea în Norvegia a noului Hyundai Kona Electric a generat un interes sporit din partea populației, care au comandat tocmai 20.000 de unități ale acestui model, în ciuda faptului că producătorul sud-coreean a decis să comercializeaze în această țară doar varianta cu autonomie ridicată de circa 470 de kilometri, care are și un preț mai mare. Numărul mic de unități alocate, vine ca urmare a planurilor globale de producție pentru modelul Kona și ca urmare a dorinței ca EV-ul să ajungă pe cât mai multe piețe mondiale mari, chiar dacă ar trebui că numărul unităților disponibile să fie unul destul de limitat.

Amintim că, Kona Electric este produs în două versiuni: prima echipată cu un motor electric de 135 CP și un cuplu motor de 395 Nm și un acumulator de 39.2 kWh care oferă o autonomie de 300 de kilometri conform noului ciclu WLTP.

Versiunea de top oferă un motor de 204 CP, același cuplu de 395 Nm, dar accelerează de la 0-100 km/h în 7.6 secunde. Bateria acestei versiuni are 64 kWh și oferă o autonomie de 470 kilometri conform ciclului WLTP. În practică, autonomia reală va fi de circa 400-450 de kilometri, în dependență de stilul de condus al șoferului.

Comentarii