Un om de afaceri din Suceava a anunțat că va inaugura în 15 martie primul metru de autostradă din Moldova, scrie automarket.ro. Gestul lui Ștefan Mandachi face parte dintr-o serie de proteste inedite, iar în acest sens a realizat și un videoclip foarte ingenios.

Patronul lanțului de restaurante Spartan își dorește astfel să atragă atenția asupra lipsei de infrastructură din România în general și din Moldova în particular. „Primul metru de autostradă este construit undeva între Voroneţ şi Putna şi va fi inaugurat pe 15 martie, la ora 15.”

El a precizat că iniţiativa sa este un gest de protest faţă de lipsa de interes a autorităţilor pentru construcţia de autostrăzi în România şi în mod special în zona Moldovei. Ştefan Mandachi a subliniat că ”metru de autostradă a fost construit de o firmă de specialitate şi a costat 4.500 de euro, fiind o mostră de cum ar trebui să arate o autostradă”, anunță Monitorul de Suceava.

Conform lui Mandachi, „inaugurarea” primului metru de autostradă din Moldova va fi dublată de întreruperea activității în toate cele 40 de restaurante pe care le deține în întreaga ţară, precum şi la celelalte afaceri ale suceveanului.

Mai mult de atât, Ștefan a îndemnat și alți oameni de afaceri din România să i se alăture în acest protest.

Comentarii