Foto: Agora.md

Asigurarile auto obligatorii RCA și cele de tip Carte Verde, domină în continuare piața de asigurari din Moldova. Astfel acestea au atins valoarea de circa 696 milioane lei în 2018, ceea ce reprezinta aproape jumatate din totalul pietei de asigurare, arată datele preliminare ale autoritatii de supraveghere (CNPF), centralizate de portalul specializat xprimm.md

În mod individual, asigurările obligatorii de răspundere civilă internă (RCA) au totalizat 363,7 milioane lei, adică cu 3% mai mult față de anul 2017, în timp ce polițele Carte Verde, destinate celor care circulă în afara țării, s-au ridicat la 332,2 milioane lei, în creștere cu circa 4%, arată datele BNAA.

Cele mai multe polițe s-au eliberat pentru regiunea Ucraina și Belarus, urmată de certificatele vândute pentru statele sistemului Carte Verde (zona 3). În total, pe parcursul anului 2018 au fost emise 410.703 polițe Carte Verde.

Lista liderilor de pe piața de asigurări este alcătuită din următoarele companii:
– GENERAL Asigurări, companie care și-a început activitatea la finele anului 2016, s-a clasat pe primul loc în ceea ce priveste volumul de vânzari pe RCA, cu un total de 72,6 milioane lei
– MOLDASIG se află pe locul doi, cu un total de vânzări egal cu 67,1 milioane lei
– ASTERRA Grup încheie topul celor trei companii potente de pe piața de asigurări, înregistrând un rezultat de 46,3 milioane lei!

În ceea ce priveste daunele achitate, clasamentul este condus de către MOLDASIG, urmat de ASTERRA Grup și DONARIS VIG.

Pe segmentul de Carte Verde, liderul pieței este tot GENERAL Asigurări, cu vânzări de circa 59 milioane lei, urmată de MOLDASIG și KLASSIKA Asigurări.

Comentarii