Era maşinilor echipate cu o cutie de viteze manuală se apropie pas cu pas de sfârşit. Nu doar din cauza că tot mai mulţi şoferi preferă transmisia automată, ci pentru că unii nu mai ştiu să conducă una manuală. Aşa se face că şi producătorii de automobile sunt nevoiţi să le amintescă clienţilor săi, cum să utilizeze corect levierul cutiei de viteze.

Pentru un împătimit de automobile, cutia manuală face parte din nebunia şi plăcerea de a conduce maşina. Un sentiment oarecum străin celor care utilizează maşina doar pe post de transport, din punctul a în punctul B. Iată de ce, transmisia manuală nu mai este văzută ca pe o posibilitate de a alege şi schimba singur treptele, ci mai mult ca pe un efort în plus. Pentru ei Ford s-a gândit că ar fi ok să atârne o mini-instrucţie chiar de levierul cutiei de viteze.

Citind cu atenţie „prospectul” aflaţi cum să operaţi corect cu o cutie de viteze manuală astfel încât să îi asiguraţi o viaţă lungă şi uşoară. Mai mult, constructorul insistă ca dealerii de automobile să nu îndepărteze pliantul informativ!

Comentarii