Postul de televiziune local, Publika.md ne informează despre faptul că primăria Chişinăului a iniţiat un concurs internaţional pentru desemnarea companiei care va amenaja locuri de parcare cu plată în centrul istoric al Chişinăului. Antreprenorii pot depune deja cererile, iar documentele vor fi primite de către autorităţile municipale până în data de 28 septembrie, după care va fi organizată licitaţia. 

Pentru început, se planifică amenajarea a 2.500 de locuri de parcare cu plată. Pentru a beneficia de serviciile oferite, proprietarii de automobile vor avea de achitat o taxă de la patru până la 10 lei pentru fiecare oră, plată care se va efectua la terminale speciale. Compania urmează să-şi asume cheltuielile pentru construcţia locurilor de parcare, iar terenul va fi oferit de Primărie.

În prima etapă a proiectului, vor fi amenajate parcări pe bulevardele Constantin Negruzzi şi Ştefan cel Mare şi Sfânt, dar şi pe străzile 31 august 1989, Tighina, Alexandru cel Bun, Vasile Alecsandri, Puşkin şi Bănulescu-Bodoni.

Ulterior, parcările vor fi extinse şi pe străzile Mihai Viteazul, Ismail, Alexei Mateevici şi Albişoara. Contractul public-privat va fi încheiat pentru o perioadă de 25 de ani, iar, în total, ar putea fi amenajate 25.000 de locuri de parcare.

sursa: publika.md
foto: diez.md

Comentarii