Fiecare țară cu problemele ei. La noi, Inspectoratul Național de Patrulare ”luptă” cu vitezomanii, stând ascunși prin mașini civile dotate cu RADAR, țările înalt dezvoltate însă, măresc limita de viteză.

Este vorba despre austrieci, care au decis miercuri să mărească limita de viteză la 140 de kilometri pe oră, de la 130 km / h cât era până acum. Autoritățile au inclus modificările doar pe două tronsoane ale uneia dintre principalele autostrăzi din ţară, însă acest exemplu ar putea fi extins și pentru alte șosele.

Noua limită superioară a vitezei, introdusă de ministrul transporturilor, Norbert Hofer, membru al Partidului Libertăţii de extremă dreapta (FPOe), este văzută ca o încercare de a atrage simpatia şoferilor.

Prin creşterea vitezei pe autostrada conducătorii auto vor căştiga două minute din durata călătoriei din capitala Viena până în oraşul Salzburg. Decizia se va aplica pe durata unui an, scrie promotor.ro.

Partidele de opoziţie, activiştii şi alţi critici spun că decizia va duce la creşterea numărului de accidente şi la o poluare mai mare a mediului.

Hofer însă, a spus că autostrăzile şi calitatea maşinilor s-au îmbunătăţit, deci este timpul să se testeze dacă limita de viteză poate fi ridicată.

Ţara vecină, Germania, este cunoscută pentru autostrăzile sale fără limită de viteză, iar Austria devine astfel a doua ţară unde se poate circula legal cu 140 de km / h.

Comentarii