În dimineaţa zilei de astăzi, în jurul orei 05.00, Poliţia capitalei a fost alertată despre comiterea unui accident rutier pe srada Calea Ieşilor din sectorul Buiucani, în rezultatul căruia au fost deteriorate semnificativ şase automobile parcate pe marginea carosabilului, se arată într-un comunicatul de presă al poliţiei. La faţa locului s-a deplasat de urgenţă un echipaj al Secţiei supraveghere transport şi circulaţiei rutieră din cadrul Direcţiei de Poliţie a mun.Chişinău, pentru cercetarea şi stabilirea tuturor circumstanţelor a accidentului rutier.

Respectiv în cadrul investigaţiilor demarate, poliţiştii au reţinut un şofer în vârstă de 21 ani, domiciliat în capitală, aparent în stare de ebrietate şi au solicitat intervenţia ambulanţei pentru ai acorda asistenţă medicală. Potrivit primelor informaţii constatate la faţa locului, individul se deplasa cu un automobil de model “Toyota Yaris” şi din circumstanţe necunoscute deocamdată poliţiei, a tamponat violent 6 automobile parcate pe marginea carosabilului.

Şoferul s-a ales cu leziuni corporale, fiind transportat la Spitalul de urgenţă din capitală. În acest context vor fi efectuate un şir de expertize auto-tehnice precum şi expertiza medico-legală, pentru a stabili gradul de ebrietate a şoferului şi alte circumstanţe ce prezintă interes.

Astfel va fi iniţiat un proces penal pentru conducerea mijlocului de transport în stare de ebrietate. Totodată poliţiştii urmează să stabileasca viteza cu care se deplasa individul, fiindcă nu este exclus că acesta ar fi dezvoltat o viteza excesivă.

Conform legislaţiei penale în vigoare şoferul riscă să fie sancţionat cu amendă în mărime de la 9 000 la 11 000 lei, muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 200 la 240 de ore, în ambele cazuri cu privarea de dreptul de a conduce mijloace de transport pe un termen de la 3 la 5 ani.

3358901 3358911

Comentarii