Kia Cross GT Concept a debutat la Chicago

Este construit pe acelaşi şasiu ca şi Kia GT, dar înlocuieşte sistemul de tracţiune pe puntea spate cu unul integral şi primeşte numele Cross GT. Noul concept vine echipat cu un motor V6 de 3,8 litri, împreună cu un motor electric situat între cel termic şi cutia automată în opt trepte, producând astfel un total de 400 de cai-putere şi 678 Nm cuplu motor.

Oficial s-a spus că bateria susţine rulajul 100% electric pe o distanţă de până la 32 de kilometri. Kia admite că această tehnologie hybrid ar putea să-şi găsească utilitatea şi pe automobilele de serie.

Noul concept al Kia a fost desenat la centrul său de design din California şi este cel mai mare crossover de la Kia, fiind cu 213 milimetri mai lung decât Sorento şi cu 124 milimetri mai lat decât acesta. Mai mult decât atât, ampatamentul celor două diferă cu 399 milimetri în favoarea conceptului Cross GT. Conceptul se evidenţiază şi prin uşile din spate, ale căror balamale se află în partea posterioară. Pentru cum arată acest concept trebuie să-i mulţumim designerului-şef Peter Schreyer, care spune că Cross GT ar putea fi SUV-ul premium de la Kia.

„Debutul Kia GT în 2011 a prevestit o nouă frontieră pentru Kia”, menţionează Schreyer. „Cross GT ne permite să ne prefigurăm GT-ul ca un crossover de lux.”

Comentarii