Pentru cei mai pretenţioşi clienţi BMW din Abu Dhabi, germanii au creat acest superb Seria 7 760Li xDrive V12 Excellence. Limuzina, performanţele căreia sunt trădate doar de inscripţia V12 şi care poate pune probleme unui BMW M5 F10!

Deşi se poate lăuda cu un nume deosebit, acest model ascunde însă legături de rudenie cu un alt şeptar al bavarezilor, versiunea de top BMW M760Li xDrive, doar ambalajul este diferit. Clientul a preferat inscripţiile V12 în locul celor de la ///M, iar bodykitul sport a rămas la fabrică, în locul acestuia fiind lăsat cel classic, care să nu trădeze caracterul sport al limuzinei.

Sub capotă găsim un imens motor V12, de 6.6 litri, twin-turbo, care pune pe roţi în jur de 600 cai putere şi 800 Nm de cuplu motor pentru un sprint de la zero la prima sută în 3.9 secunde! Ceea ce înseamnă că Excelenţa Sa este mai rapidă decât un BMW M5 F10 cu tocmai 0.4 secunde! Ei bine este mai lentă decât Alpina B7 cu 0.2 secunde şi totuşi impresionează, având în vedere că este o limuzină până la urmă şi cântăreşte peste două tone!

Comentarii