Despre acest Audi S2 unic, AutoExpert a mai scris de câteva ori. Astăzi, bolidul se întoarce în atenția noastră însă dintr-un alt motiv. Nu a stabilit noi recorduri și nici nu se știe dacă o va face prea curând, mașina fiind acum de vânzare…

A reușit însă, să se impună la campionatele de drag racing din afara țării, în România, unde a acest Audi S2 Coupe quattro, a parcurs sfertul de milă în 8.9 secunde! De atunci a mai avut câteva ieșiri, dar în mare parte a hibernat, în garaj. Monstrul este echipat cu un motor turbo-aspirat, modificat dramatic, din care originale au mai rămas foarte puține elemente. Tuningul aplicat îi permite să arunce pe roți în jur de 980 de cai putere, dirijați atent de sistemul de tracțiune integrală quattro!

Asta ar însemna că la motor (așa cum sunt testate toate automobilele noi, ar avea peste 1.000). 

În continuare street legal, dotat cu cușcă de protecție și alte echipamente de siguranță așa cum prevede regulamentul internațional, S2-ul promite să aducă multă adrenalină și bucurie următorului său proprietar. Adrian Jeverdan, pilotul și proprietarul mașinii, a obținut acel timp de 8.9 secunde pe o pistă mai puțin preparată pentru drag și nici măcar nu în setup-ul maxim permis de motor.

Mai jos, vedeți și mesajul său scris în engleză, pentru potențialii cumpărători. Prea puține șanse ca în țara noastră să găsească vreun doritor.

For sale…
Audi s2 coupe quattro,still street legal,not full tube frame with all documents and all safety specs on car are omologated,car is made for drag racing,best time of this car on not good grip track was 8.9 sec,not on full boost,on 2.9 bars of boost this engine produce 980 hp on the wheels,car was mappet on VEMS ecu,dog box,lsd in front and back diff same,dry sump kit, fire extinguisher kit and many many goodness…car was used 3 races and in test conditions,this means all on this car are absolutly new…peoples who are interested please p.m me….

Comentarii