Italienii de la Maserati, vor scoate pe piaţă un nou model de crossover până în anul 2020. Acesta este al doilea SUV de la producătorul auto italian, care în gama internă se va poziţiona cu o treaptă mai jos faţă de Levante.

Informaţiile vin de la publicaţia Automotive News, cu referinţă la directorul general al Fiat Chrysler Automobiles, Sergio Marchionne. La baza noului model va sta aceeaşi versiune a platformei cu tracţiune spate, numită Giorgio, care deja a fost folosită cu succes la proiectarea şi asamblarea lui Alfa Romeo Stelvio. Diferenţe notabile însă, vor fi la nivelul gamei de motorizări.

Noul crossover Maserati, va concura cu modele devenite deja populare precum BMW X3, Audi Q5 şi Jaguar F-Pace. Preţul acestuia va fi însă mai mare decât cel al modelelor specificate mai sus.

Modelul de top în gama de crossovere Maserati, Levante, a debutat în primăvara anului 2016, la Salonul Auto de la Geneva. Modelul este construit pe aceeaşi arhitectură folosită pentru Ghibli şi Quattroporte şi poate fi echipat cu două motoare pe benzină, ce dezvoltă între 350 CP şi 430 CP şi un propulsor diesel cu o putere de 275 CP.

Comentarii