Grupul Volkswagen se poate lăuda cu cel mai opulent şi mai puternic SUV din lume, Bentley Bentayga şi mai nou, urmează să aducă pe lume o altă bombă, Lamborghini Urus. Se ştie deja că şi BMW AG va stimula piaţa cu un nou SUV, X7 şi Rolls-Royce! În acest context Mercedes-Benz nu putea să lase să le scape lucrurile de sub control.

Şi ce s-au gândit germanii? Să lanseze un Maybach SUV! Având deja GLS-ul ca vârf de gamă, Mercedes-Benz intenţionează să transforme acest model într-unul care să ofere luxul desăvârşit, aşa cum poate fi în viziunea constructoului din Stuttgart. Doar că spre deosebire de rivalii săi, cei de la Mercedes susţin că vor să ofere clienţilor luxul modern şi nu cel clasic, iar diferenţa cică ar fi mare. „Diferența dintre cele două este că luxul modern are ceva mai mult bun gust”, a declarat Gorden Wagoner în discuția cu jurnaliștii din Albion.

Potrivit automarket.ro, lansarea unui SUV Mercedes-Maybach a fost confirmată oficial chiar de Dieter Zetsche, CEO-ul Daimler afirmând la Salonul Auto de la Detroit, care și-a deschis porțile în această săptămână, că modelul „va putea fi văzut”, fără să confirme însă locul și momentul lansării acestuia.

Comentarii