McLaren P1 – fotografii oficiale cu versiunea de serie

La început a fost conceptul P1. Apoi au urmat imaginile de la testele oficiale pe circuit, şi primele imagini cu interiorul. Astăzi, McLaren P1, hypercarul britanic de 916 CP, a fost dezvelit pe internet înainte de debutul public de la Salonul Auto de la Geneva. Primele imagini oficiale ale noului P1 expun o versiune galbenă, prezentată fără niciun fel de camuflaj. Imaginile publicate anterior de britanici expuneau modelul lor de serie acoperit cu un strat de camuflaj.

Carapacea lui P1 este dotată cu prize de aer din fibră de carbon plus spoilere faţă şi spate din acelaşi material uşor. Propulsia este asigurată de un sistem hybrid, compus dintr-un motor V8 twin-turbo de 3.8 litri, susţinut de un motor electric. Împreună, cele două motoare furnizează 916 CP şi 900 Nm. Britanicii şi-au echipat supercarul cu sisteme preluate din Formula 1, cum ar fi DRS şi IPAS, ambele fiind comandate prin intermediul butoanelor de pe volan. Sistemul de „boost” dezvoltat de cei de la McLaren, numit IPAS, livrează până la 179 CP la o apăsare de buton. Al doilea buton de pe volan, DRS, reglează eleronul spate pentru a reduce frecarea cu aerul cu 23%.

Interesul pentru noul SUV de clasă mică Ford, care va concura direct cu Nissan Juke, Opel Mokka şi alţi membri ai noi clase SUV, a ajuns la cote destul de mari, aşa încât premiera europeană oficială a versiunii destinate Bătrânului Continent este programată pentru Salonul Auto Geneva 2013.

Performanţele de care este capabil McLaren P1 întârzie să fie anunţate.

Comentarii