Compania Mercedes-Benz a înregistrat la începutul lunii februarie a acestui an, mai multe nume la Biroul European pentru Proprietate Intelectuală.

Printre ele se numără și nomencatura O 120, O 140, O 180 și O 200, care au fost înregistrate la categoria „vehicule cu motor și motoare pentru vehicule”, ceea ce sugerează că Mercedes-Benz ar putea lansa un model cu numele O-Class.

De altfel, numele înregistrate respectă politica adoptată de constructorul german, prin care numele versiunilor modelelor indică atât modelul, cât și capacitatea sau puterea motorului.

În prezent, Mercedes-Benz folosește un nume intern asemănător pentru autobuzul de oraș Citaro, care poartă indexul O530, însă numerele mici asociate noilor înregistrări sugerează lansarea unui vehicul dintr-un segment complet diferit.

Pe de altă parte, așa cum se întâmplă frecvent în astfel de situații, nu este exclus ca Mercedes-Benz să lanseze de fapt un concept cu un astfel de nume sau să nu folosească niciodată numele O-Class, ci doar să-și protejeze anumite denumiri pentru ca alți constructori să nu lanseze modele cu nume asemănătoare.

Comentarii