În primăvara anului 2018, compania Mercedes-Benz anunțase că în viitorul apropiat va lansa versiuni plug-in hybrid care vor avea la bază motorul diesel de 2.0 litri volum. Acum, producătorul german publică o serie de informații noi despre versiunile C300de și C300de Estate.

Propulsorul diesel de 2.0 litri volum, proiectat de Mercedes, va fi capabil să dezvolte pe noile versiuni de modele 194 de cai putere și 400 Nm cuplu motor. În ansamblu cu motorul electric de 122 de cai putre, sistemul diesel-electric plug-in hybrid, va oferi un total de 306 CP și 700 Nm. Puterea generată va fi gestionată de o cutie automată cu nouă rapoarte.

Accelerația noilor modele C-Class, de la 0-100 km/h va avea loc în 5.6 secunde pentru versiunea Sedan și 5.7 secunde pentru Estate. Viteza maximă va fi tradițional limitată electronic la 250 km/h.

Sistemul de propulsie hybrid va fi alimentat de o baterie cu o capacitate totală de 13.5 kWh. Rulând în mod electric, vehiculul va putea accelera până la circa 130 km/h, iar autonomia declarată de oficiali este de 57 de kilometri. Conform reprezentanților Mercedes-Benz, valorile au fost calculate conform vechiului ciclu de testare NEDC.

Clienții care vor opta pentru aceste versiuni, vor avea la dispoziție patru moduri de rulare în regim hybrid:

● Hybrid – setarea standard, prin care toate funcțiile, inclusiv rularea electrică sau recuperarea de energie, sunt disponibile și utilizate în funcție de situațiile din trafic sau de profilul rutei;

● E-Drive – ce permite mersul în regim 100% electric;

● E-Save – prin care energia din baterie rămâne la nivelul inițial pentru a permite mersul 100% electric la un moment dat;

● Charge – prin care bateria este încărcată în timpul rulării.

Mercedes-Benz declară că timpul de alimentare a bateriei de la 10% la 100%, este de o oră și jumătate atunci când clienții utilizează o priză de 7,4 kW. Livrarea noilor versiuni este planificată pentru mijlocul anului 2019.

Comentarii