Constructorul german de automobile Mercedes-Benz, a oferit primele informații despre varianta full electrică a celui mai popular model de utilitară din lume, Sprinter. Această modificare va debuta în anul 2019, devenind a doua dintre cele trei vehicule electrice comerciale. Primul dintre ele este microbusul de pasageri eVito, iar cel de-al treilea eCitan.

Sprinter-ul electric va fi echipat cu același tren de propulsie electric, care deja este folosit pentru eVito. Utilitara va primi un motor electric de 107 cai putere și 300 Nm, care se va alimenta de la unul din cele doua blocuri de baterii disponibile, unul de 41 kWh și altul de 55 kWh. Alimentat de la primul sistem de baterii, EV-ul va putea parcurge circa 115 km, iar de la cel de 55 kWh, utilitara va oferi o autonomie de 150 km în dependență de stilul de condus al șoferului.

Varianta de bază a modelului electric Sprinter, va fi capabilă să transporte până la 1040 de kilograme de încărcătură, iar modelul cu o autonomie mai mare va putea duce doar 900 de kilograme de mărfuri.

Alimentarea bateriilor de la o priză obișnuită va dura de la șase până la opt ore. Cu ajutorul stațiilor de alimentare rapidă, bateriile se vor alimenta până la 80% în doar 45 de minute.

Comentarii