Zvonul a fost lansat de publicaţia Autocar. Potrivit jurnaliştilor britanici, inginerii Mercedes lucrează deja la noua gamă de motoare pe benzină şi vor putea fi văzute pe viitoarele modele ale constructorului.

Cu o capacitate cilindrică de 1.2 şi 1.4 litri, noile benzinare urmează să îşi facă loc sub capota modelelor cu tracţiune faţă. Chiar dacă trendul de downsizing, preluat de mai mulţi constructori auto, a fost parţial abandonat, iată că spiritul acestuia încă mai bântuie pe la casele mari.

Într-un interview acordat Car and Driver, conducerea Mercedes-Benz a mărturisit că noua platformă cu tracţiune faţă, asupra căreia se lucrează în prezent, va fi folosită de tocmai opt modele noi, ce urmează să fie lansate, printre ele fiind compacta A-Class, A-Class Sedan, B-Class, CLA, GLA şi chiar GLB. În mare parte, acestea vor concura cu BMW-ul Seria 1 şi derivatele sale.

Germanii lucrează cot la cot cu specialiştii Renault, de la care vor prelua know-how-ul în construcţia de motoare cu capacitate cilindrică redusă.

Comentarii