Mercedes pregătește cel mai longeviv model al său, renumitul G-Klasse, de un facelift major, programat pentru anul 2017. Lista modificărilor va fi una substanţială, însă Mercedes va păstra numele de cod W463, ceea ce înseamnă că nu vom vedea o generaţie complet nouă.

Mai multe surse din interiorul constructorului anunță o serie de îmbunătăţiri structurale prin utilizarea din abundenţă a aluminiului, care vor face off-road-erul german mai ușor cu aproximativ 200 de kilograme.

Modificările nu vor lipsi nici la nivelul dimensiunilor generale, G-Klasse urmând să crească în lăţime cu aproape 100 de mm, până la 1860 de mm. Faceliftul nu va altera designul clasic cu care G-Klasse ne-a obişnuit, însă va împrumuta o serie de linii ale conceptului Ener-G-Force, dezvăluit în 2012 cu ocazia concursului anual de design organizat în cadrul Salonului Auto de la Los Angeles.

Interiorul în schimb este gata să îmbrăţişeze noile tehnologii şi designul contemporan, iar asta înseamnă că G-Klasse va împrumuta din minimalismul lui C-Klasse, garantând în acelaşi timp şi ceva mai mult spaţiu interior. Detalii despre capitolul tehnic încă nu există.

Comentarii