Inspirați de succesul rivalilor de la Audi, care au ajuns deja la a treia generație A6 Allroad, cei de la Mercedes vor să exploateze şi ei această nișă. Iar pentru a se infiltra în segment au nevoie de un model corespunzător. Astfel s-a născut ideea de a lansa un E-Klasse bazat pe varianta Estate a modelului și care să ofere avantajele unui Audi ALLROAD.

Viitorul Mercedes-Benz E-Class AllTerrain vine înarmat cu o gardă la sol mai mare, protecţie pentru partea inferioară a caroseriei dar şi un sistem de tracţiune integrală, oferit standard şi cunoscut ca 4MATIC. Modelul este aşteptat pentru debut abia în luna septembrie a lui 2016 şi cel mai probabil că va fi prezentat la Salonul Auto de la Paris.

Noul off-roader va concura la direct cu Audi Allroad şi ne putem aştepta să fie încoronat de succes, de vreme ce Audi este singurul în acest segment. Ceva asemănător au de oferit VW cu modelul Passat, dar şi Skoda cu Octavia Scout, însă calitatea materialelor şi preţul mai mic le clasează pe o treaptă inferioară.

imagine simbol: generaţia precedentă E-Class Estate

Comentarii