Ce-ar putea avea în comun aceste două modele? Cu atât mai mult că poartă embleme a doi producători total diferiţi? Doar faptul că fac parte din aceeaşi clasă de vehicule utilitare? Sau e ceva mai mult la mijloc? Aparent nu foarte multe, însă doar la prima vedere.

Renault Alaskan este cel mai nou pickup al francezilor proiectat şi construit pentru munca grea în teren. Robust, performant şi cu capacităţi sporite în off-road, este instrumentul cel mai bine promovat pentru job-uri dificile şi murdare. Francezul este construit pe platforma lui Nissan Navara NP300, platformă care iată că o va împărtăşi şi cu noul concept Mercedes-Benz X-Class!

Aşadar, pe lângă clasă şi segment, X-Class-ul şi Alaskan au în comun un automobil japonez la mijloc. Iar dacă pentru Renault, noul pickup nu este decât un alt instrument de a se promova pe piaţa auto, o autoutilitară robustă, fără nici un accent de băiat de oraş, atunci pentru Mercedes-Benz conceptul X-Class este mai mult un moft personal. Ori haideţi să o privim ca pe o tentativă de a da naştere unei noi clase de SUV-uri adresată fermierilor ce pun accent pe lux atunci când se află în câmp.

Practic cu o diferenţă enormă de preţ în raport cu competitorii săi, Mercedes-Benz va ocupa poziţia de top printre cele mai bine echipate pickup-uri, alături de Nissan Navara, Renault Alaskan, sau Volkswagen Amarok, unde pe o treaptă inferioară găsim Toyota Hilux şi Mitsubishi L200.

Ceea ce nu este neapărat rău, de vreme ce există oferta, cu siguranţă că în viitorul apropiat va apărea şi cererea. Ori nu fiecare proprietar de pickup îşi foloseşte maşina neapărat pentru lucrările în câmp, pentru unii fiind mai mult un mod de viaţă decât o necesitate. Unde mai pui că ar putea fi lansată şi o versiune AMG!

Am vrea să aflăm şi părerea cititorilor AutoExpert, ce credeţi despre noul Mercedes X-Class?

P.S. Oare dacă Mercedes sparge gheaţa aici, îl vor urma şi alţi producători de automobile din clasa premium? Şi dacă da, cine va fi acesta?

0a826e739b9e7878695832b67e9e1bf5 Merc-Renault-1 Merc-Renault-2 Merc-Renault-3 Merc-Renault-4 Merc-Renault-5 Merc-Renault-6 Merc-Renault-7 Merc-Renault-8 Merc-Renault-9 Merc-Renault-10 Merc-Renault-11 Merc-Renault-12

sursa: carscoops.com

Comentarii