Compania Mercedes-Benz anunță că pregătește producția unui vehicul compact full electric. Noul model va face parte din gama pur electrică EQ și va fi primul Mercedes asamblat de nemți în Franța. Investiția totală pentru acest proiect ajunge la cifra de 500 de milioane de euro.

În anul 2016, Mercedes, își prezenta planurile pentru lansarea unei game de mașini 100% electrice sub brandul EQ. Până cel târziu în anul 2022, nemții vor ca fiecare model Mercedes să poată fi oferit clienților în cel puțin o variantă electrică sau una Plug-in hybrid. Ultimul anunț făcut de cei de la Mercedes în domeniul electrificării, vizează producția unui vehicul compact full electric. Noul model va face parte din gama electrică EQ și va fi primul Mercedes construit în Franța, la fabrica Smart din Hambach.

În următorii 4 ani, Mercedes vrea să lanseze peste 10 modele electrice în toate segmentele de piață. Până în 2025, nemții estimează că modelele lor electrice vor reprezenta 15-25% din totalul vânzărilor companiei din Stuttgart.

Smart este primul brand Mercedes care va oferi doar mașini electrice începând cu anul 2020. Totodată primul model pur electric din gama Mercedes EQ, va fi SUV-ul cu numele EQC care va urma pe banda rulantă deja în 2019.

Comentarii