Directorul general Mercedes-AMG, Tobias Moers, a declarat că noul CLS nu va mai primi varianta de performanţă cu indexul 63. În locul acesteia, către anul 2019 va fi prezentat modelul menit să doboare popularitatea lui Porsche Panamera.

Coupe-ul cu patru uşi se va numi după unele informaţii AMG GT4 şi va fi construit exclusiv de inginerii AMG. Prototipul viitorului model a fost prezentat deja în primăvara anului 2017 la Salonul Auto de la Geneva, sub numele de Mercedes-AMG GT Concept. Conceptul este construit pe versiunea modernizată a platformei MRA, care deja este folosită cu succes la construcţia noului C şi E-Class, este echipat cu un sistem hybrid de 805 CP, format dintr-un propulsor V8 de 4.0 litri volum, un motor electric şi un sistem de baterii.

Totuşi noul CLS va avea parte de o versiune de top, care de această dată se va numi Mercedes-AMG CLS 53. Se presupune că aceasta va primi un motor nou de 3.0 litri volum şi un sistem electric de 48 de volţi, care împreună ar dezvolta 400 CP. Mai multe informaţii, Moers, promite să dezvăluie în luna ianuarie a anului 2018, la Salonul Auto de la Detroit.

Amiintim că a treia generaţie a lui Mercedes-Benz CLS, a fost prezentată la Salonul Auto de la Los Angeles în luna noiembrie a acestui an. Vehiculul este echipat cu un motor în şase cilindri, un sistem de autopilot de nivelul doi, un sistem multimedia proiectat printr-un display cu diagonala de 12.3 inch şi cu sistemul Pre-Safe Sound, care protejează şoferul şi pasagerul împotriva unei leziuni cauzate de presiunea zgomotului în cazul unei coliziuni.

Mercedes-AMG GT Concept

Comentarii