La începutul anului 2018, șeful diviziei Mercedes-AMG, Tobias Moers, a declarat că mașinile electrice sunt cheia viitorului, iar electrificarea aduce eficiență și performanță.

Acum, la mai bine de un an distanță, Mercedes-AMG oferă o serie de informații foarte curioase cu privire la planurile care le are pentru viitor. Conform lui Tobias Moers, începând cu 2021 toate versiunile semnate Mercedes-AMG vor integra sisteme electrificate de propulsie.

Totodată, din gama nemților o să dispară complet celebrul motor monstruos V12, în schimb oficialul Mercedes-AMG spune că inginerii lucrează deja la un înlocuitor pe care îl vom vedea sub capota modelelor din Seria „AMG 65”. Moers a afirmat că un sistem hybrid alcătuit dintr-un motor V8 și un motor electric poate deveni urmașul legendarului V12.

Primele versiuni electrificate au apărut în gama AMG în anul 2018 odată cu lansarea Seriei 53. E-Class Coupe, E-Class Cabrio și CLS au fost primele modele semnate de Mercedes-AMG care au primit un sistem micro-hybrid. Acesta este alcătuit dintr-un motor de 3.0 litri volum cu șase cilindri în linie și sistemul EQ Boost. Tehnologia oferă pentru perioade scurte de timp un plus de 22 CP și 250 Nm. Tot sistemul EQ Boost este responsabil și pentru alimentarea sistemului electric de 48V.

De asemenea, inginerii diviziei AMG au lucrat la dezvoltarea sistemului de propulsie integrat la nivelul lui GLS 580 4Matic. Cel mai mare SUV din gama nemților dispune de V8 de 4.0 litri și de tehnologia EQ Boost.

Comentarii